АГРОКАЛЕНДАР

(август-септември)

 

ПОЛЕВИ КУЛТУРИ:

 

Предпосевно третиране на семена:

Пшеница и ечемик, със специализиран стимулатор "ЖИТНИ КУЛТУРИ", с доза 100 мл/100 кг семена.

Рапица: със специализиран стимулатор "СЛЪНЧОГЛЕД", с доза 1000 мл/100 кг семена.

 

ЗЕЛЕНЧУКОВИ КУЛТУРИ:

 

Листно подхранване, след 15 дни, с ЕКОтор "ГИГАНТ" в доза 300 мл/дка.

БИОПРЕПАРАТИТЕ «AgroBioStim» СЪОТВЕТСТВУВАТ НА НОРМИТЕ ЗА БИОЛОГИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ.

 

Натуралните стимулатори, Екоторове, Микроторове и Органични торове от търговска марка «AgroBioStim» напълно съответстват на Европейските изисквания и норми, отбелязани в Регламентите на ЕЕС № 2092/91; ЕС № 2384/94 за биологично производство на растителни продукти и отглеждане на екологично чисти хранителни продукти.

За производството на биопрепаратите «AgroBioStim» се използва технология за биологично производство, съставните части и продукти са отбелязани в Приложение № 1 и № 2 Регламента на ЕСС/2092/91 напълно съответствува на Правилата на Комисии ЕС/1073/2000 и на Наредба № 22, издадена от Министерството на Земеделието и Горите.

Компания "АгроБиоСтим" ООД

ВАШИЯТ ПАРТНЬОР В МОДЕРНОТО И БИОЛОГИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ!

Зеленчукови култури, зеле, биопрепарати "AgroBioStim", технология за отглеждане на зелеви култури, листни торове, листен тор, биотор, стимулатор, биостимулатор, семена, биоземеделие, биопродукти.
Зеленчукови култури, зеле, биопрепарати "AgroBioStim", технология за отглеждане на зелеви култури, листни торове, листен тор, биотор, стимулатор, биостимулатор, семена, биоземеделие, биопродукти.
Зеленчукови култури, зеле, биопрепарати "AgroBioStim", технология за отглеждане на зелеви култури, листни торове, листен тор, биотор, стимулатор, биостимулатор, семена, биоземеделие, биопродукти.

ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА БИОПРЕПАРАТИ «AgroBioStim» ПРИ ОТГЛЕЖДАНЕ НА ЗЕЛЕНЧУКОВИ КУЛТУРИ.

 

БИОЛОГИЧНО ПРОИЗВОДСТВО НА ЗЕЛЕНЧУКОВИ КУЛТУРИ.

 

ПОДХРАНВАНЕ НА ЗЕЛЕНЧУКОВИ КУЛТУРИ.

 

Към зеленчукови култури се отнася домати, пипер, патладжан и други.

Подхранването на зеленчукови култури с органични и минерални торове дава много добри резултати, особено на по-леки почви. Най-удобно средство за подхранване са балансирани Екоторове «AgroBioStim», които съдържа основните хранителни вещества в подходящо съотношение.

 

ПОЛСКО ПРОИЗВОДСТВО.

1-во листно подхранване се извършва във фаза след прихващане на растенията, с Екотор «НАТУРА» в доза 250 мл/дка.

2-ро листно подхранване във фаза бутонизация – начало на цъфтеж, с Екотор «НАТУРА» в доза 300 мл/дка.

3-то листно подхранване във фаза оформяне на I-ви плодове, с Екотор «ИСПОЛИН» в доза 300 мл/дка.

4-то листно подхранване и следващи, в интервал до

15 дни, до края на вегетацията, с Екотор «ИСПОЛИН» в доза 300-400 мл/дка, (за наедряване на плодовете).

 

ОРАНЖЕРИЙНО ПРОИЗВОДСТВО.

1-во листно подхранване се извършва във фаза след прихващане на разсад, с работен разтвор на Екотор «НАТУРА». Приготвяне на работен разтвор – 5-8 мл Екотор се разтваря в 1 л чиста вода.

2-ро листно подхранване във фаза бутонизация – 1-во съцветие, с работен разтвор на Екотор «НАТУРА». Приготвяне на работен разтвор – 80-100 мл Екотор се разтваря в 10 л чиста вода.

3-то листно подхранване и следващи (за наедряване
на плодовете), в период плододаване 3-4 пъти в интервал до 15 дни, с Екотор «ИСПОЛИН», с работен разтвор – 1 л Екотор се разтваря в 100 л чиста вода. Препоръчва да се покрие обилно с разтвор цялата повърхност на растениято.

При всяка поливка извършва и почвено подхранване с 0,001% разтвор на Микробиологичен тор «ЕФЕКТ». Почвено подхранване на градини се прави с интервал през 15 дни, с разтвор 20 мл/10 л вода (на една лейка (10 л) се разтварят 20 мл Микробиологичен тор) и се поливат 1 м2 площ.

Листно и почвено подхранване на зеленчукови култури с Екоторове «AgroBioStim» оказва силно въздействие на растенията (виж Полеви изпитания):

 • компенсира дефицит на хранителни вещества, макро и микроелементи;
 • стимулира имунната система на растенията;
 • повишава активността на фотосинтезата;
 • чувствително подтиска появата на брашниста мана, бактериални петна, фитофтора, антракноза, вертицилийно увяхване и други гъбни, бактериални и вирусни болести;
 • бързо възстановя преболедували или боледуващи растения;
 • ускоряване растежа и по-ранното залагане на репродуктивните органи (до 15-20 дни);
 • увеличава количеството на плодовете;
 • увеличава устойчивостта на растенията към стресови ситуации (раннопролетните засушавания, прекомерната влага, температурните колебания и други);
 • намалява наличието на нитрати, пестицидни остатъци и тежки метали в продукцията;
 • подобрява вкусовите качества на плодовете, тяхната транспортабилност и съхраняемост;
 • неутрализира влиянието на остатъчни количества от хербициди в почвата.

Листно и почвено подхранванге на зеленчукови култури с Екоторове «AgroBioStim», увеличава добивите на 40-60% и повече (виж Полеви изпитания).

ПРИЛОЖЕНИЕ: По време на вегетацията профилактично се пръска преди узряването на плодовете с 0,15% разтвор на Натурален микротор «МЕДЕН ХУМАТ» срещу мана и други болести.

При дефицит на микроелементи и микроелементни хлорози се пръска с 0,2% разтвор на «МИКРО ХУМАТ».

Обработката на култури заедно с биопестициди е препоръчително, тъй като Екоторове «AgroBioStim» стимулира растежните и формообразувателни процеси, както и преодоляването на стресовите периоди след пръскане с препарати.

При биологично производство на зеленчукови култури използване на биопрепарати «AgroBioStim» е задължително.
ВНИМАНИЕ: Основни преимущества на приложение на Екоторове при листно и почвено подхранване на зеленчукови култури, се основани на многогодишни полеви изпитания на биопрепарати «AgroBioStim» (виж Лабораторни и Полеви изпитания).

За повече информация:

 

ДОМАТИ.

ПИПЕР.

ПАТЛАДЖАН.

Биопрепарати «AgroBioStim» заслужават особено внимание при подхранване на зеленчукови култури. Те са не само източник на необходимите хранителни вещества, но и средство за подобряване на водно-физичните и микробиологичните свойства на почвата.

 

 

«АгроБиоСтим» ООД

БЪЛГАРИЯ, гр. Каварна.