АГРОКАЛЕНДАР

(август-септември)

 

ПОЛЕВИ КУЛТУРИ:

 

Предпосевно третиране на семена:

Пшеница и ечемик, със специализиран стимулатор "ЖИТНИ КУЛТУРИ", с доза 100 мл/100 кг семена.

Рапица: със специализиран стимулатор "СЛЪНЧОГЛЕД", с доза 1000 мл/100 кг семена.

 

ЗЕЛЕНЧУКОВИ КУЛТУРИ:

 

Листно подхранване, след 15 дни, с ЕКОтор "ГИГАНТ" в доза 300 мл/дка.

ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ХУМИНОВИ БИОПРЕПАРАТИ И ТОРОВЕ «AgroBioStim»

ПРИ ОТГЛЕЖДАНЕ НА СЕЛСКОСТОПАНСКИ КУЛТУРИ.

 

  Един от най-мощните агротехнически фактори за увеличаване на добивите от единица площ е торене, на което се падат средно 30%. Дълготрайното поддържане на почвеното плодородие изисква да се поддържа баланс на хранителните вещества в почвата, което е възможно само чрез използване на торове. Затова торенето се смята от приложната биология.

  В България, потреблението на минерални торове в последните години намали значително. Между основните причини за това могат да се отбележат високите цени на торове. Новите собственици на земя се нуждаят от актуална информация за управление на хранителния режим от актуална информация за управление на хранителния режим на земеделските култури и ефективно приложение на торове, както за да получават добри икономически резултати, така и да съхранят почвеното плодородие и да опазват околната среда.

 

  В земеделието се тори с толкова, колкото е необходимо за получаването на добри добиви, без рискове за околната среда. При определяне на потребностите от торене от съществено значение е да се отговори на два въпроса: кои хранителни елементи са в дефицит и какво количество от даден елемент трябва да се внесе. Това се постига само, когата се знае какви са потребностите на дадена култура за получаване на определен добив с високо качество на продукция и каква е запасеността на почвата с хранителни елементи.

 

  В този раздел ще се посочат специфичните особености, свързани с торене и подхранване на основните земеделски култури в България.

 

 

ПОЛСКИ КУЛТУРИ

ЗЕЛЕНЧУКОВИ КУЛТУРИ

ТРАЙНИ КУЛТУРИ

Компания "АгроБиоСтим" ООД

ВАШИЯТ ПАРТНЬОР В МОДЕРНОТО И БИОЛОГИЧНО ЗЕМЕДЕЛИЕ!

Получаването на качествена и обилна реколта е резултат от взаимодействието на различни фактори като почвено-климатични условия, семена, растителна защита и най-вече балансираното хранене.   Балансираното хранене отчита специфични потребности на полски култури, въздействието на торовете върху растенията и свойствата на почвата. Използването на водоразтворими органо-минерални торове за листно приложение за балансирано хранене е задължително условие за ефективно земеделско производство.

Зеленчуците са голямо група култури, и се отличават с голямо видово и сортово разнообразие, имат различен вегетационен период. Изискванията на зеленчуковите култури към хранителните елементи са много различни и изискват хармонично торене с всички необходими елементи, на което се отплащат с висока продуктивност и добри пазарни качества.

Растежът и плододаването на овощните дървета до голяма степен зависят от наличността на достатъчни количества хранителни вещества. Настъпилите промени в технологията на плодопроизводството – въвеждането на слаборастящи подложки, по-голямата гъстота на засаждане, нови системи на формиране на короните повишават ролята на торенето. Изискванията на овощните култури към хранителния режим се променят в зависимост от възрастта.

Пшеница,

Ечемик, Овес, Ориз,

Царевица, Сарго, Слънчоглед, Рапица,

Сусам, Фъстъци, Фасул, Грах, Соя, Леща, Бакла, Нахут, Бамя, Кориандър, Магданоз, Чубрица, Копър, Крес, Майоран, Тютюн, Хмел, Захарно цвекло, Кръмно цвекло, Репички, Ряпа, Морков, Целина, Картофи, Валериана, Мак, Казанлъшка роза, Индрише, Лавандула, Резене, Анасон, Мента, Памук, Коноп, Лен, Люцерна, Еспарзета, Детелина, Обикновен фий, Суданка.

Домати,

Пипер, Патладжан,

Краставици, Дини,

Пъпеши, Тиквички, Тикви, Зеле, Салата, Спанак, Лук, Праз, Чесън.

Селскостопански култури, биопрепарати "AgroBioStim", технология за отглеждане, листни торове, листен тор, биотор, стимулатор, биостимулатор, семена,биологично земеделие, биоземеделие, биопродукти.
Селскостопански култури, биопрепарати "AgroBioStim", технология за отглеждане, листни торове, листен тор, биотор, стимулатор, биостимулатор, семена,биологично земеделие, биоземеделие, биопродукти.

Ябълка,

Райска ябълка, Круша,

Дюля, Слива, Праскова,

Кайсия, Череша, Вишня, Орех, Бадем, Лешник, Кестен, Ягода, Малина, Къпина, Френско грозде, Бодливо грозде, Лоза, Киви, Смокиня, Облепиха, Арония.

Селскостопански култури, биопрепарати "AgroBioStim", технология за отглеждане, листни торове, листен тор, биотор, стимулатор, биостимулатор, семена,биологично земеделие, биоземеделие, биопродукти.